Thursday, November 19, 2009

benak

terkadang bermain dibenak fikiran ku
hidup ini umpama permainan
manusia yang mainkan permainan ini sendiri
hanya orang itu sahaja yang boleh mainkan dirinya sendiri
melainkan ada pengaruh dari benda lain

susah sangat ke untuk mainkan ikut rules
yang telah diberikan oleh NYA
terkadang aku berfikir
kenapa manusia buat silap
kerana manusia tidak cukup ilmu

tapi manusia yang pandai tidak semestinya pandai
kalau kau ada degree,master,phd pe2 je..
if kau tak pandai nak applikasikan dalam kehidupan seharian wat pe kan
itu namanya nama ilmu tapi tidak pandai menggunakan ilmu
dan golongan ini adalah golongan yang dikeji
tetapi jika tahap pendidikan kau yang rendah tapi kau tahu n boleh lakukan segalanya
kau adalah golongan yang terpuji

dunia kini,manusia tidak pandang pada pemikiran,tetapi pada duit
semua pasal duit
memang duit itu penting,tpai jangan memprgunakan duit
untuk keuntungan yang haram untuk dri sndiri
ini adalah dilaknat

sesungguhnya orang yang ada masa adalah orang yang sibuk

2 Comments:

  1. ♥chentaMAYA™ said...
    manusia selalu wat silap~
    kan?
    hee~

    xde yg perfect~
    sYafiQ said...
    yup..
    tul tu..
    manusia juga mudah putus asa and lupa asal usulnya...

Post a Comment



Related Posts with Thumbnails